Sokaknak nagy fejtörést okoz, hogy mit is lehetne csinálni a karantén ideje alatt, ezért hoztunk néhány tippet, hogy megkönnyítsük a mindennapokat, főleg, ha még gyerekek is vannak. A bezártság bizony feszültséget okoz, ezért jóval ingerültebbek és türelmetlenebbek vagyunk egymással, ez megnehezíti azt is, hogy ötleteket gyűjtsünk. Szerencsésebbek, akik kertes házban laknak, hiszen a gyerekek jókat tudnak játszani az udvaron, de a panelben élőknek lényegesen nehezebb a dolguk.

Íme néhány tipp…

A társasjáték kiváló megoldás a problémára, kicsik és nagyok egyaránt szeretik. Összehoza a családtagokat és a közös móka, jókedv a közérzetünknek is jó tesz. npajainkban már számtalan társasjáték közül válogathatunk, online bármelyiket megrendelhetjük. A könyvolvasás is remek kikapcsolódás ráadásul relaxál és felfrissíti a gondolkodásunkat. A gyerekeknek is vegyünk mese könyveket, garantáltan meg fogják szeretni az olvasást és rákapnak az ízére.

Fejlesszük magunkat és tanuljunk, ma már rengetek mindent elsajátíthatunk az interneten, számtalan online oktatás létezik. Elsajátíthatunk olyan dolgokat is, ami a szakmánkhoz kapcsolódik, de még nem ismerjük vagy választhatunk valami teljesen újat. A kisebbeknek is bőven találhatunk oktatóanyagot.

Kreatívkodhatunk közösen a családdal, ez is szuper közös program. A rajzolást, festést, vágást, ragasztást ráadásul minden gyerek szereti és az elkészült tárgyakat pedig később akár ajándékba is odaadhatjuk a nagyszülőknek, illetve keresztszülőknek. Néha még talán egy kis számítógépes játékot is játszhatunk, ebből is vannak fejlesztőek és izgalmasak egyaránt. A felnőtteknek is rengeteg típusút készítenek.

Nézzünk körül a sorozatok között is, megannyi izgalmas történet a filmvásznakra került már. A közös mozozás elteri a figyelmünket és kikapcsol, főleg, ha a történet is kellően pörgős. Ne feledkezzünk meg szeretteinkről és a barátainkról sem, igyekezzünk velük rendszeresen tartani a kapcsolatot, természetesen online, például a messengeren kerezstül.