A gyerekszoba legfontosabb bútordarabja az ágy, aminek a vásárlásánál rendkívül körültekintőnek kell lennünk, hiszen nagyban meghatározza az éjszakai alvás minőségét. Fontos, hogy megfelelőt válasszunk, mert a gyermekeknek kellően ki kell pihenniük magukat, hogy ne legyenek nyűgösek és teljesíteni tudjanak a mindennapokban. A méretre is okvetlenül figyeljünk, vegyük figyelembe, hogy a kicsik gyorsan cseperednek, ezért olyat válasszunk, amit előreláthatólag egy pár évig biztosan tudnak majd használni.

Milyen típusú gyerekágyak kaphatóak manapság?

A gyermekek körében az egyik legnépszerűbb az autóságy, ami funkcióját tekintve nem csak kényelmes fekvőhelyet biztosít az éjszakák során, hanem nappal egy kis játékra is alkalmas. Amennyiben a kicsi imádja az autókat, garantált, hogy egy ilyen ágynak kimondhatatlanul örülni fog. A biztonság miatt sem kell aggódni, mert az esetek többségében mindkét oldalán leesésgátlóval van felszerelve.

A lányoknak nagy kedvencük a házikós ágy. Az effajta fekvőhelyeken szintén nem csak aludni tudnak, hanem játszani is. Megjelenésre tényleg olyanok, mint egy kis házikó. Formájukat tekintve több típusút is készítenek a bútorkészítők, ezért érdemes alaposan körülnézni a piacon, hogy pontosan milyenek közül válogathatunk. Javasolt ágyneműtartóval felszereltet beszerezni, így bőven jut hely az ágynemű és néhány apróság tárolására. Természetesen tartsuk szem előtt a biztonságot is.

Több gyerkőc esetében a legjobb, ha emeletes ágy mellett döntünk, így még plusz helyet is megtakaríthatunk. Az emeletes ágyakból is többféle kialakítású kerül ki a boltokba, végső döntésünket igazítsuk a szoba méretéhez.

A felsoroltakon kívül még mesefigurás, hercegnős, szuperhősös és baldachinos ággyal is meglephetjük a kicsit. A legtöbb gyerekágy típus szerencsére úgy készül, hogy az maximális biztonságot és kényelmet jelentsen, de azért a minőség szempontjából sem árt résen lennünk.