Lassan itt  a tavasz, a szabadtéri programok és a kirándulások időszaka. Ilyenkor alig várjuk a hétvégéket, mert várnak bennünket a jobbnál jobb kiránduló helyek is. Budapest nagyon jó helyzetben van ebből a szempontból, hiszen rengeteg természeti szépség található a városban és a település vonzáskörzetében, de hosszú hétvégéken, akár távolabbra is utazhatunk, a nyári több hetes kikapcsolódásról nem is beszélve. Akármilyen programot is választunk, biztos hogy meg kell szerveznünk az utazást. Ebben a bejegyzésben az utazások szervezéséhez adunk néhány ötletet.

Hogyan is kezdd el?

Nagyon sok lehetőség van, ezért először is döntsd el azt, hogy személyautóval vagy valamilyen tömegközlekedési eszközzel szeretnél-e menni. Ha inkább vezetnél, akkor mehetsz a saját kocsiddal, de az autóbérlés is jó megoldás lehet, legyen szó céges autókölcsönzésről vagy pár napos, magánszemélynek történő autókölcsönzésről.

Nézzünk néhány példát!

Ha nem szeretnél vezetni, akkor számos hazai és nemzetközi vonat és buszjárata közül válogathatsz. Így rövid idő alatt körbe járhatod az országot, de elutazhatsz Közép- és Dél Európába, vagy akár a Baltikumba is. A repülőknek pedig semmi sem szab határt.

Nézzünk néhány konkrét példát!

Ha hazánkban szeretnél egy-egy jellegzetességet felkeresni például Szolnokon a Reptár-at, vagy a méltán híres Debreceni Virágkarneválra akarsz elmenni, akkor érdemes néhány hónappal az esemény előtt lefoglalnod a jegyedet. Ilyenkor extra kedvezményekben is részesülhetsz.

Szerencsére egyre több célállomás is elérhető repülővel! Sőt a környező országok repülőtereinek például Bécsnek az ajánlatait is célszerű figyelembe venned, hiszen Budapestről is indul transzfer az osztrák fővárosba.

És még mindig nagyon felkapottak a buszok is. Flixbusz, Polski busz és persze ma is népszerűek a Volán buszok is, nagyon sok járattal várják az érdeklődőket. Természetesen kuponokból és törzsvásárlói kedvezményekből sincs hiány.