A vaj és a különféle sajtkrémek egy idő után már unalmassá válnak, viszont rendkívül izgalmas feltéteket dobhatunk össze házilag, amelyek garantált, hogy még a gyermekeknek is ízleni fognak. A házilag elkészített szendvicskrémeket gond nélkül tárolhatjuk egy pár napig a hűtőben, ezért érdemes nagyobb adagot megcsinálni, sőt még tízóraira és uzsonnára is kiválóak, sokkal ízletesebbé teszik a kenyeret. Friss, puha kenyérre is kenhetjük őket, de pirítóshoz még jobban dukálnak. Most hoztunk néhány ötletet, hogy feldobd a reggeliket és a vacsorákat.

Fetás szendvicskrém

Ez a fajta szendvicskrém nagyon rövid idő alatt, nagyjából két perc alatt elkészül. Húsmentes, ezért a vegetáriánusok is imádni fogják. Feta sajt, olívaolaj, egy csokor bazsalikom és pár csepp citromlé szükséges hozzá, amelyeket villával vagy botmixerrel érdemes összedolgozni. Az olívaolajtól meglehetősen krémes és könnyen kenhető lesz, tegyük pirítósra és együnk hozzá szárított paradicsomot, illetve olajbogyót.

Csípős babpástétom

Szintén húsmentes szendvicskrém, viszont, ha valaki szeretne karikázzon a tetejére jó sok száraz, paprikás kolbászt. A bab és a csili tökéletes párosítást alkotnak, de természetesen csípősség mentesen  is el lehet készíteni. Egy pár szál újhagymát is bátran tegyünk hozzá. Babkonzerv, 3 cikk fokhagyma, mint azt már említettük újhagyma, két kanál vaj, egy csili, egy csokor petrezselyem és só, bors szükséges hozzá. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, rátesszük az újhagymát, csilit és a fokhagymát, majd a leszűrt, lecsepegtetett babot, 2 percig pirítjuk, mehet rá az apróra vágott petrezselyem, végül egy botmixerrel pépesítjük.

Sonkakrém

Ez egy olyan krém, aminek van egy alapja, de szabadon variálható. Kerülhet bele sajt és főtt tojás is, ebben az esetben a tojást érdemes a sonka mellett megfőzni. Ízlésünknek megfelelően bármilyen fűszerrel ízesíthető. Tálaljuk friss kenyérrel vagy kaláccsal. Az alapja ennek a szendvicskrémnek a mascarpone, a főt sonka, a mustár, valamint majonéz vagy torma. A felsoroltakat turmixoljuk össze és szórjuk meg metélőhagymával.