Még nem tudod, hogy mi lesz Szenteste a vacsora? Ilyenkor mindenki kiakarja magából hozni a maximumot, ezért nem szokványos ételekben gondolkodunk, hogy minél jobban lenyűgözzük a családot, vendégeinket. Most adunk néhány ötletet, hogy segítsük meghozni a döntésedet, és már neki is kezdhetsz a hozzávalók beszerzéséhez.

Főzz úgy, hogy karácsony után egy pár napig ne kelljen a konyhában sertepertélned!

Azért szoktak a legtöbben többféle menüt összeállítani, hogy legyen miből válogatni, illetve hogy a karácsonyt követő napok ne a főzésről szóljanak.

A töltött káposzta hazánkban sok családnál az ünnepi asztalra kerül, szinte már hagyományos karácsonyi vacsora, ami laktató és nagyon finom. Érdemes még valami sültet is készíteni, a legkeresettebb húsfélék ebben az időszakban a kacsa és a liba, hiszen mennyei sültet lehet belőlük varázsolni, garantált, hogy nem fognak csalódást okozni. Ezeknek a szárnyasoknak az ízét még jobban kihozhatod, ha raksz melléjük a sütőbe almát vagy narancsot. A marhahús is különleges fogás, fantasztikus steaket süthetsz belőle, amihez tálalhatsz egy különleges mártást, grillzöldségeket és mondjuk burgonyafánkot.

A burgonyafánk lényegében krumplipüré, amihez még hozzá kell adnod némi lisztet és két tojást, majd bele kanalazni a forró olajba és kisütni. Nem macerás elkészíteni, de mégis különleges köret.

A desszert nem maradhat el, képzeld csak el, ahogy a diós bejgli illata ellepi az egész otthonodat, a karácsonyi hangulat innentől kezdve garantált!