Az üvegkorlát teljesen más, mint egy hagyományos korlát, sokkal több előnnyel rendelkezik. Azon kívül, hogy egyedi megjelenést biztosít, elmondható, hogy rendkívül biztonságos és egyáltalán nem szűkíti le a területet. Úgyis mondhatjuk, hogy magát a láthatatlan biztonságot jelenti. Egy hagyományos rácsos korlát nem rendelkezik ennyi extra funkcióval. Nézzük hát, miért is éri meg inkább üvegkorlátot választani.

Milyen pozitív tulajdonságai vannak az üvegkorlátnak?

Nem kell többé állandóan a gyereken, vagy a házi kedvencünkön, kutyán tartani a szemünket, mivel 100%-os biztonságot nyújt, meggátolja, hogy bármi is kiessen. Kisebb helyekre is ideális, mivel tágasabb érzetet kelt. Az üvegkorlát tisztítása pofon egyszerű, nincs szükség órákon át tartó sikálásra. Ha a padlóhoz rögzítve szereltetjük fel, nem lesz rés a korlát és a padló között, így elzárja a por, sár, illetve az egyéb szennyeződések útját, tehát a tisztaság jóval tovább megmarad. Hosszútávon kiválóan megállja a helyét, mivel nem törékeny és nem áll fenn annak a veszélye, hogy szétmállik. Áttetszőségének köszönhetően bármilyen stílusú otthonban megállja a helyét, legyen az modern, vagy rusztikusabb hangulatú.

Hol alkalmazható?

Az üvegkorlátot alkalmazhatjuk a lépcsők mentén, akár bent a lakásban, vagy kint a szabadban. Tökéletes választás teraszokra, erkélyekre, főleg, ha a kilátás is gyönyörű és nem akarjuk eltakarni. Tehetjük a galériák szélére, de még a kertbe is, például a medence köré. Középületekben is egyre több helyen láthatunk üvegkorlátot, sőt kifejezetten ajánlott azokra a helyekre, ahol fontos, hogy világos legyen. Kiállítótermek, galériák, vendéglők, éttermek és kávézók is előszeretettel választják az üvegkorlátot.

Amennyiben te is maximális biztonságot akarsz teremteni gyermeked számára, vagy szeretnéd, hogy lakásod nagyobbnak tűnjön, esetleg gyönyörködni akarsz a kilátásban, akkor válaszd  az üvegkorlátot, garantált, hogy nem fogod megbánni és imádni fogod.