Az iskolakezdés feszültséggel jár egy család számára, hiszen rengeteg dolgot be kell szerezniük mielőtt gyermekük helyet foglal az iskolapadban. A gyermekekkel ne éreztessük a feszültséget, hiszen valamennyire ők is azok, amikor már közeledik az első tanítási nap, és könnyen félelmet kelthetünk bennük. Ez leginkább azokra a nebulókra vonatkozik, akik most lesznek első osztályosak. Mindenképp üljünk le a kicsikkel beszélni, hogy egy új és jó dolog fog velük történni és sok-sok barátra fognak szert tenni. Azt tartsuk szem előtt, hogy kell egy kis idő mire hozzászoknak a rendszerhez, ne legyünk türelmetlenek.

 

Ne maradjon el a reggeli!

Az iskolások számára rendkívül fontos a bőséges reggeli, hiszen energiával tölti fel őket, de még tízórait is csomagoljunk, mert a koncentrálás miatt hamar megéheznek, az energiát pedig pótolni kell.

Milyen ételeket csomagoljunk?

Minden nap egy finom gyümölcs elfér a táskájukban, így a vitaminokat is pótoljuk rendszeresen, ráadásul csökkenti az édesség utáni vágyakozásukat is. Rágcsálnivalónak Adhatunk nekik mogyorót, vagy olajos magvakat, persze, ha nem allergiásak rájuk. Sokkal jobban eshet nekik a tízórai szendvics, ha színes szalvétába helyezzük. Gondoskodjunk róla, hogy ebédre főtt ételt egyenek, mivel ez meghatározó fejlődésük szempontjából. Célszerű egy szemészhez is elvinni őket, hogy időben szemüveget kapjanak, ha szükséges.

A kezdetekben mindenképp legyen kísérője a gyerekeknek, és olyan hozzátartozó is, aki elhozza őket az iskolából, de folyamatosan hívjuk fel a figyelmüket az úttesten történő közlekedés veszélyeire. Az iskolatáska megválasztásánál elsősorban az egészségükre gondoljunk és persze a kényelmes viseletre, valamint arra, hogy elnyerje a gyermekek tetszését. Felesleges dolgokkal ne tömjük teke a táskát, a könyvek és a füzetek épp elég terhet jelentenek.