A tudatosság egyre fontosabb szerepet kap mindenki életében. Számos területe van: gyakran hallhatunk az egészség, a vásárlás és az ökológia jelentőségéről. Néhány alapelvét sokan már beillesztettük a hétköznapjainkba, és folyamatosan teszünk azért, hogy gyermekeink megértsék, mit jelent a környezettudatosság. Ez a feladat nem könnyű, hiszen egy bonyolult és több tudományterületből álló témáról van szó. Van segítség: használhatunk könyveket, videófelvételeket, és részt vehetünk ökológiai témákhoz kapcsolódó rendezvényeken is.

Egy hasznos program a környezet megóvásáért!

Április 16-án az ország öt nagyvárosában szervezik meg az Egyemmeg napot. A rendezvény közép pontjában a fenntartható háztartásvezetés áll. Lényeges szerep jut a zöldség és gyümölcstermesztésnek, vásárlásnak, és a különböző típusú ételek készítésének. A srácok játékos módon tanulhatnak a szezonális élelmiszerekről, megismerhetik az egészséges finomságokat, részt vehetnek uzsonna készítésben.

Nem túl bonyolult ez a téma?

Ezek a témák komolyak, ezért könnyen előfordulhat, hogy a legkisebb lurkók egy- egy részt nehezen tudnak megérteni. Gondoltak erre a szervezők, ezért rövidebb ideig tartó előadásokkal és játékos gyakorlatokkal készülnek, valamint a különböző programok között szüneteket tartanak. Ekkor a srácok szaladgálhatnak, mozoghatnak.

Mi lesz a pihenéssel?

A hosszú odafigyelés után jöhet a jól megérdemelt szórakozás. A gyermekek mese- és bábelőadásokon vehetnek részt. Koncerteket hallgathatnak és persze táncolhatnak.

Hogyan érdemes felkészülni az Egyemmeg Napra?

Az izgalmas program kora délelőttől-késő délutánig tart. A srácok aktívan közreműködhetnek, ezért ajánlott kényelmes ruhát és cipőt viselniük. A rendezők friss idényzöldségekkel és gyümölcsökkel és italokkal várják a kicsiket. A szülők ehetnek és ihatnak egészséges finomságokat.