Elérkezett a tavasz. A verőfényes napsütésben egyre több időt töltünk a szabadban. A srácok a suliban és az óvodában sokat szaladgálnak az udvaron, délutánonként sportpályákra járnak edzésre, persze a játszótereket is megfordulnak. Ahhoz, hogy a kicsik mindig igazán jól érezzék magukat, szükségük van megfelelő ruházatra és öltözék kiegészítőkre. Amennyiben cipőt keres gyermekének, olvassa tovább a bejegyzést, adunk néhány hasznos ötletet a legjobb modell kiválasztásához!

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a vásárláskor?

Ha szeretnéd, hogy a gyermeked elkerülje a kisebb- nagyobb baleseteket, nem szabad megfeledkezned a lábbeli méretéről, alapanyagáról, tartásáról és talpáról.

Miért van fontos szerepe a gyerekcipő méretének és alapanyagának?

A gyerekholmik esetében nagyon fontos szerepe van a kényelemnek. A kicsik csak komfortos öltözékben mozoghatnak biztonságosan, ezért fontos, hogy a talpuknál legalább fél cm-rel nagyobb cipőcskét viseljenek.
A bőr egészségének megőrzését a természetes alapanyagok biztosítják, ezért a vásárláskor érdemes előnyben részesíteni a bőr, a velúr és a pamut felsőrésszel rendelkező gyerekcipőket.

Miért nem hanyagolhatod el a tavaszi cipő talpát és tartását?

A srácok igazi örökmozgók, rengeteget szaladgálnak, ugrálnak, ezért fontos, hogy csúszásmentes talpú sportcipőt hordjanak. A legjobb, ha bordázott modellt választasz. Jusson eszedbe, hogy a boka is könnyen megsérülhet ezért stabil tartást garantáló, magas szárú gyerekcipőt válassz.

Praktikus szempontok…

A játszótéren, a parkban, a túrákon és az edzéseken gyorsan koszos lesz minden ruha és öltözék kiegészítő, ezért ajánlott egyszerűen, mosógépben tisztítható holmit választanod, így te is és a gyermeked is mindig jól érezheti magát.