A kisbabák étrendje hat hónapos koruktól kezdve folyamatosan kiegészítésre szorul. A fél éves gyerkőcök- az anyatej mellett- már fogyaszthatnak egyéb élelmiszereket, de a szervezetük egészséges fejlődéséhez kiváló minőségű táplálékokra van szükség. Fontos, hogy a kicsik számára új alapanyagok, fokozatosan kerüljenek be az étrendjükbe. Ebben sokat segíthetnek a készételek.

Miért ajánlott bébiételeket adni a kicsiknek?

A táplálékok gyártásakor szigorú előírásokat kell betartani. A jogszabályok megkövetelik, hogy a gyermekeknek készült ennivalók kizárólag, a számukra ideális összetevőket tartalmazzák. Az ételek további előnye, hogy a babák etetése- a használati utasítás betartásával- egyszerűen és gyorsan megoldható.

Mire figyeljünk a készételek kiválasztásakor?

A vásárlás előtt célszerű alaposan átolvasni a csomagoláson feltüntetett információkat. A gyermekünk étrendjének összeállításakor, illetve módosításakor ajánlott tudatosságra törekednünk, ezzel jelentős mértékben hozzájárulhatunk a babánk kiegyensúlyozott fejlődéséhez. Ezért fontos, hogy részletes adatokkal rendelkezzünk a finomságokban lévő alapanyagokról, tartósítószerekről valamint az ételekben megtalálható szénhidrát, zsír és fehérje mennyiségéről. Emellett érdemes tájékozódnunk a bébiételek ásványi anyag-, illetve vitamintartalmáról.

Melyik összetevőket célszerű elkerülni?

A finomított cukrot, aromákat valamint az adalékanyagokat tartalmazó bébiételeket érdemes kerülni. Ezekre a készítményekre egyáltalán nincs szükség a gyermek szervezetének fejlődéséhez.
A vegyszerekkel kezelt növények szintén sokat árthatnak a néhány hónapos babáknak. Ezeket a zöldségeket és gyümölcsöket ajánlott bio alapanyagokkal helyettesíteni.