Sajnos az influenza járvány ebben az évben is elterjedt. A védőoltások segíthetnek elkerülni a betegséget. A fertőző kór kialakulhat az előrelátó gondoskodás ellenére. Az influenza kellemetlen tünetei enyhíthetőek néhány egyszerűen elkészíthető finomsággal. Kizárólag az orvos szigorú utasításainak betartásával használhatóak.

A fokhagyma kiváló baktérium- és vírusölő!

A fokhagyma rendkívül erős antibiotikum. Csökkenti az orr dugulást, enyhíti a torokfájást. A legintenzívebb jótékony élettani hatásokat nyers formában fejti ki. A jellegzetes aromája és ízvilága miatt sok gyermek nem kedveli. Szerencsére a domináns íz csökkenthető. A fokhagyma saláta öntetek, mártások, szószok egyik hozzávalója, így az ízvilágát jelentősen átalakítják a zöldségek, tejtermékek. Ez a hagymaféleség édesíthető. A préselt, mézzel elkevert fokhagyma nagyon finom.

A citrusfélék, savanyú káposzta kiváló C vitamin források!

Az influenza kellemetlen tünetei jelentősen csökkenthetőek az étkezési szokások kisebb átalakításával. A citrom, narancs és a kivi pótolja a folyadékot.  A zamatos déli gyümölcsöket a járvány időszakában érdemes rendszeresen fogyasztani.
A savanyú káposzta kiváló immunerősítő. Tökéletes kiegészítője néhány főételnek.

A friss zöldségek, gyümölcsök gazdagok vitaminokban, ásványi anyagokban, nyomelemekben!

A sárgarépa, alma és a cékla tápláló, finom. Ezekben a zöldségekben, gyümölcsökben szinte minden olyan hatóanyag; többek között magnézium, kálium, folsav, A B, E vitamin megtalálható, amely a szervezet egészséges működéséhez szükséges. Reszelve, frissen fogyaszthatók.

Teákkal pótolható a folyadék!

A beteg szerveknek szüksége van folyadékra. Az ásványvizet érdemes helyettesíteni teával. A hársfa ismert gyógyhatásokkal rendelkezik. Teát és mézet is készítenek belőle. A tea intenzív jótékony élettani hatásai mellett  a kellemes ízvilága élvezhető.