A minőségi idő nagyon erősen összetartja a családot, ezért is érdemes számos olyan programot, vagy foglalkozásokat szervezni, amelyben apa anya és a gyerekek együtt vesznek részt. Ilyen közös program lehet akár a főzés is.

Főzzön együtt a család…

A főzés örömteli, hasznos és tanulságos program a gyerekek számára. Ti szülők örülhetek, hiszen a srácaitok az előkészületek ideje alatt mindig szem előtt lesznek és nem kell egyedül megbirkóznotok a rutin konyhai feladatokkal. Sőt rengeteg kreatív ötletre is számíthattok, hiszen a srácok szeretik az újdonságokat is és tuti találnak valamilyen érdekes receptet a neten.

Mit tanulhatnak a gyerekek a főzés során?

A főzéskor kipróbálhatják a gyerekek a kisebb-nagyobb konyhafelszereléseket. Biztosan tetszeni fog nekik a reszelő, vagy a legújabb vidám színű hámozók, és a konyhai mérleg. Ha gyakran használják, akkor a kézügyességük fejlődni fog. A biztonságra azonban figyelj, hiszen ezek a konyhafelszerelések élesek, hegyesek és akár egy pillanat alatt balesetet okozhatnak. A legújabb fejlesztésű termékeket már biztonságosan használhatják akár az óvodások is.

A nagyobb lurkók rajonganak az elektromos cuccokért  ezért aztán biztosan szívesen kipróbálnak néhány konyhafelszerelést. A robotgép biztonságosan használható, a kávéfőző azonban nem az igazi. Szinte minden nap látják a srácok, ami miatt lehet, hogy unalmasnak tartják.

Lehet, hogy a te gyereked is szereti egyik- másik alapanyagot, például a tejtermékeket vagy szívesen készít tésztát, szedi szét a tojást, adagolja a fűszert. Ezért aztán könnyen találhatsz neki tetsző részfeladatot a főzés és az alapanyagok előkészítése során. Ha ti szülők igazán jó szervezők vagytok, akkor óriási segítséget kaphattok a vacsora készítésében akár minden nap.