Berg Judit

Berg Judit egy nagyszerű, József Attila-díjas magyar szerző. Tehetsége a gyerekkönyvek írásának területén már korán megmutatkozott. A még mindig csak 44 éves szerző Hisztimesék című könyve 2005-ben jelent meg, és a termékeny, varázslatos fantáziával, képzelőerővel megáldott író azóta is ontja a jobbnál jobb könyveket.

A Berg Judit könyvei között olyan nagyszerű alkotások vannak, mint a 2006-ban megjelent Rumini, amely még szerb és orosz nyelven is elérhető, és amely 2007-ben az Év Gyermekkönyve díjat is elnyerte. Azóta a Rumini sorozat számos folytatása jelent meg a gyermekek és a szülők legnagyobb ötömére. Ilyenek a Rumini Zúzmaragyarmaton (2007), a Rumini és a négy jogar (2009), a Rumini Datolyaparton (2011), a Rumini Ferrit-szigeten (2012), a Rumini a Fényvizeken (2013), és a Rumini kapitány (2016). Ezeken a műveken kívül Ruminis iskolakiegészítős füzetek is jelentek meg. Berg Judit csodálatos könyvei között olyan népszerű alkotások jelentek még meg a Rumini sorozaton kívül, mint a Maszat sorozat. Maszat egy kisfiú, aki legjobb barátjával Hóchóval sok kalandon megy keresztül, és eközben játszik, alszik, számol, „doktorkodik”, épít, fodrászhoz megy – mint minden kisgyerek általában!

Berg Judit szerző

Berg Judit könyvei kedvesek, segítik a kisgyermekek képzelőerejét, bővítik a szókincsét, csupa móka és kacagás ezeket a történeteket olvasni és hallgatni is. Ha elkezd egy Berg Judit könyvsorozatot, készüljön fel arra, hogy rengeteg boldog órát fog eltölteni csemetéjével.