Minden keresztény ország egyedi hagyományok alapján ünnepli a Karácsonyt. Az ételek és a desszertek minden ország kultúrájában fontos szerepet kapnak. Ha szeretnénk egy kicsit változatosabbá tenni a karácsonyi vacsorát, akkor kipróbálhatunk egy új desszertet is. Az orosz medovik tortában biztos, hogy nem fogunk csalódni. Minden összetevőjét használják hazánkban is. A méz és a porcukros tejföl egyedi ízharmóniát ad. Biztosan igazi meglepetést okoz a család minden tagjának. Ezt a süteményt nem olyan egyszerű elkészíteni. Egyedül nem is érdemes hozzáfogni, ezért egy igazi, örömteli családi program is lehet a medovik krémes sütés.

Miért készítsétek el a medovik krémest?

A medovik krémes rendkívül tápláló, különleges téli sütemény. Nemcsak egy fantasztikus desszert lehet, hanem egy kiadós reggeli is. Tökéletesen kiegészítheti a forró fekete kávét, vagy a jellegzetes aromájú gyümölcs teát is.

Hozzávalók:
3db tojás,
20dkg cukor,
10dkg olvasztott vaj,
2 teáskanál szódabikarbóna,
3 evőkanél méz
50dkg liszt,
1,5 liter tejföl,
25dkg porcukor.

Elkészítés:

Először is egy nagy lábasba vizet kell forralni. Mialatt a víz melegszik egy másik hőálló tálban a vajat, a kristálycukrot és a mézet alaposan össze kell keverni. Miután elkészült a gőz fölött kevergetve a sütőport is a masszához kell adni. Miután ezek a hozzávalók teljesen homogén állagúak lettek, félre kell tenni az edényt és várni addig amíg a massza kihűl. A szoba-hőmérsékletű masszához hozzá adhatjátok a tojásokat, arra nagyon figyeljetek, hogy a tojásokat habverővel alaposan dolgozzátok el. Legutoljára marad a liszt, amit kis adagokban kanalanként érdemes a masszába kevernetek. A ragacsos masszát minimum 30 percig hagyjátok a hűtőszekrényben pihenni. Majd nyújtsátok ki és tejfölös porcukros krémmel töltsétek meg.