Hamarosan elérkezik Ádvent. Minden család várja az év utolsó hónapját, A Mikulás ajándékai, a hosszú téli szünet, a karácsonyi meglepetések a gyerekeknek biztosan felhőtlen örömet okoznak, és már most kíváncsian várják decembert. Segíthetünk nekik hangulatosabbá tenni ezt az időszakot. Feldíszíthetjük a gyerekek szobáját is.

Hogyan kezdjétek el a gyerekszoba díszítést?

Kezdhetitek az ablakkal, hiszen ezt a legkönnyebb feldíszíteni. Elég néhány hangulatos matricát vásárolnotok valamelyik üzletben! Hosszú, fehér szakállú télapó, hatalmas, aranypapírba csomagolt ajándékokkal zsúfolt szánkót húzó rénszarvas, ragyogó csillagok, vidám hóemberek, gyönyörűen zöld fenyő biztos fantasztikus hangulatot teremt a gyerekek szobájában.

Hova kerüljenek a hagyományos díszek?

A hagyományos fenyő díszeknek is találhattok jó helyeket a gyerekek szobájában. Felakaszthatok egy csillagot, vagy gömböt a szekrény, vagy az íróasztal gombjára. A lámpáról se feledkezzetek meg, egy hosszabb fonalra kötött fényes Karácsonyfa dísz igazán hangulatossá teheti. Egy rövidebbre vágott girlandnak is jut hely a csilláron.
A függönyön tökéletesen mutatnak a karácsonyi égők.

Persze készíthettek ti is karácsonyi szoba díszeket. Ott van például a kartonpapírból készült angyalka! A gyerekek rajzolnak egy kartonra egy angyalkát, kiszínezik, majd kivágják. A karton vastag, ezért ez az angyalka a polcon a játékok előtt is szuper helyen lesz.

Mi kerüljön a falakra, ágyakra, asztalokra…

A falakat is feldíszíthetitek. Vásárolhattok egy hatalmas fali posztert, vagy kivághattok néhány csillagot, harangot, gyertyát és felragaszthatjátok a falra.

Az íróasztalon egy kisebb méretű ádventi koszorúnak tökéletes helye lesz.

Karácsonyi hangulatot teremtő ágynemű, vagy pléd sem hiányozhat decemberben a gyerekszobából.