Elkezdődött az ádventi készülődés. Rengeteg programot szerveznek az ország szinte minden városában. Önkormányzatok, művelődési központok, iskolák, éttermek, butikok is több olyan hangulatos karácsonyi meglepetéssel készülnek az év utolsó hónapjára, ami minden családnak tetszik. A rengeteg program közül egyáltalán nem könnyű választani. Azonban van néhány olyan rendezvény, ahova feltétlenül érdemes elvinned a gyereket.

Hova menjetek el Ádventkor!

Az iskola által szervezett programokon mindenképpen vegyetek részt. A te gyereked is biztosan aktívan részt vesz az iskolai dekoráció és a szebbnél szebb ajándéktárgyak elkészítésében. A gyermeked biztos, hogy a család számára is készít meglepetéseket, és óriási örömet okoz majd neki, ha együtt nézitek meg a sulit Karácsony előtt. Büszke lesz az alkotásaira, élmény beszámolót tarthat nektek. Ha pedig vásárt is rendez az iskola, akkor oda menjetek el és vegyetek egy díszt a családnak. Biztosan jól fog mutatni a fán és Karácsony után is kellemes emlékeket idéz.

A suliba biztosan megérkezik a Mikulás. A gyermekek alig várják és persze versekkel, előadásokkal készülnek. Ha tehetitek nézzétek meg a gyerekeitek műsorát. Ezek a programok csodálatos élmények és meghittebbé teszik a decemberi rohanó hétköznapokat.

Ádventkor az adakozás is rendkívül fontos szerepet kap. Számos jótékonysági intézmény várja a felajánlásokat. Élelmiszer áruházak is gyűjtenek tartós élelmiszereket a Mikulásgyár pedig az élelmiszerek mellett bármilyen használati tárgyat elfogad.

A város ismert terei és utcái is átalakulnak Ádventkor. Csodálatos fényekbe borulnak a fák, a lámpaoszlopok és persze hatalmas gyönyörűen feldíszített koszorúk is várják a családokat. A műjégpálya sem hiányozhat. Természetesen több helyszínen rendeznek vásárokat. Így a sült gesztenyét, kenyérlángost és a kürtöskalácsot is megkóstolhatjátok. Persze forralt borok és házi készítésű sajtok, lekvárok, mézek sem hiányozhatnak.