A kutyákat szinte minden családban szeretik. A kutya a négylábú családtag. Felhőtlen örömöket élhetünk át vele minden nap. Ahhoz, hogy a kutya is jól érezze magát nálunk, fontos, hogy megfelelően gondoskodjunk róla. Alaposan oda kell figyelnünk az etetésére.

Hogyan is kezdjük el?

Először is ki kell választanunk a megfelelő kutyaeledelt. Muszáj alkalmazkodnunk a kutyánk fajtájához, korához, egészségi állapotához. Ha ezt már ismerjük, akkor elkezdhetünk keresgélni az eledelek között. A gyártók általában különböző kiszerelésű száraz eledeleket és konzerveket ajánlanak. Az egyes kutyatápok minősége is eltérő, ezért előfordulhat az is, hogy a kutyának több különböző állateledelt kell beszereznünk.

Ha szoktatok együtt főzni, akkor ti is összeállíthattok a kutyátoknak ételt. Húst és szénhidrátokat is tegyetek a tálkájába, így biztosan jól fog lakni és egészséges marad.

A megfelelő kutyatáp kiválasztása, összeállítása után fontos, hogy mindennap ugyanabban az időben etessétek meg a kutyákat. A szervezetük csak így tud egészségesen működni.

Valami kis extra…

Igen a jutalomfalatok! Biztos lehettek abban, hogy minden kutya örülni fog a jutalomfalatoknak, az ízletes aprócska harapnivalóknak. A mindennapos séta után, vagy a játék közben is jól esik néhány falat a kutyátoknak. Amolyan nassolni való.

Persze a jutalomfalatok kiválasztásakor is gondolj a kutyád igényeire. Ugyanazokat a szempontokat vedd figyelembe, amelyet a kutyaeledeleknél olvashattál.

Mire van még szükség a kutyák egészséges táplálásához?

A kutyák szervezete és az emberek szervezete hasonlóan működik, ezért bizonyos időszakokban szükségük lehet táplálék kiegészítőkre. Sajnos a betegségek őket sem kímélik, ezért gyógyszereket is muszáj fogyasztaniuk.