A kisbabák érkezését minden család várva várja. A kicsik óriási boldogságot hoznak mindenki életébe. Ahhoz azonban, hogy felhőtlen legyen az öröm rengeteg babaholmira lesz szükség.

Hogyan kezdd el a babaholmi vásárlást?

Kérdezősködj a fiatal szülő barátaidnál, ismerőseidnél. A tapasztalataiknak nagy hasznát veheted, sőt az is lehet, hogy megajándékoznak egy-két ruhával, vagy akár egy fürdőkáddal, etetőszékkel. De érdemes a tudatos vásárlók kismamáknak szóló javaslatait is figyelned, vagy az otthonod közelében lévő baba- mama klubokat felkeresned. Így mindig tájékozódhatsz az aktuális lehetőségekről, új barátokat szerezhetsz magadnak sőt a babádnak. Abban is biztos lehetsz, hogy csak azokat a holmikat viszed haza, amelyekre feltétlenül szükség lesz.

A butikokban is folyamatosan szétnézhetsz, hiszen a babaholmik keresgélése igazi kikapcsolódás. Van néhány olyan termék például az autós ülés, amelyből a baba egészséges fejlődése érdekében ajánlott újat venni.
De gondolj a shopping időzítésére is. Mivel a tested a terhesség ideje alatt folyamatosan változik és minden trimeszter egyedi és új élethelyzeteket teremt, ezért ajánlott figyelembe venned a vásárláskor is ezeket a sajátosságokat.

Az első időszak megterheli a tested, nagyon kimerítő ezért a 2-3 hónapban egy- egy apróságot cumisüveget, vagy cipőcskét vegyél.
A második trimeszterben a rosszullétek helyett az energiák túláradását tapasztalhatod meg, ezért ekkor a legjobb beszerezni a nagyobb holmikat, a bútorokat és a hordozókat. Vigyázz magadra, tilos nehéz dolgokat emelned!
Az utolsó trimeszterben pedig foglalkozz a még hiányzó, minden nap használható holmik, ruhácskák és ápoló szerek megvásárlásával. Gondolj magadra is. Pakold össze azokat a holmikat amelyeket a kórházban szeretnél használni.