Elérkezett az ősz, a család életét újra kell tervezni, hiszen a hosszú szünet véget ért és ismét oviba és suliba kell menni, szóval muszáj foglalkozni a napirend átalakításával. Rengeteg helyre kell időben odaérkezni…

Az első lépések…

Mindenképpen újra kell tervezni a reggeli rutin feladatokat. Fontos, hogy ugyanakkor ébredjetek és legyen megfelelő idő az indulás előtti készülődésre.
A másik nagyon fontos feladat a közlekedés megszervezése. Számítsatok arra, hogy rengetegen lesznek az utakon, és a jól megpakolt iskolatáskák is sok helyet foglalnak el.Gondoljatok a parkoló helyekre is. Lehet, hogy nehezen fogtok szabad helyet találni.

Mi legyen délután?

Délutánonként minden nap másik időpontban kell elhozni a gyerekeket a suliból és az oviból, és számos plusz foglalkozást is meg kell tervezni. Rajz, edzés, angol óra…a te gyermeked melyikre vágyik? Teljesítsd a kérését, de gondolj arra is, hogy maradjon elég ideje a házi feladat megoldására és a pihenésre is. A suli sajnos néha komoly terhelést jelent.

Mit csináljunk hétvégenként?

Mindenképpen hagyjatok időt a pihenésre. Csak akkor csörögjön az ébresztő óra, ha egy utazás miatt muszáj korán kelnetek. Ha jól kipihentétek magatokat, akkor indulhat a nap! Töltsetek együtt annyi időt amennyit csak tudtok.

Hova menjetek kikapcsolódni?

Amíg kellemes az időjárás menjetek el a játszótérre. Itt kedvükre szaladgálhatnak, ugrálhatnak a gyerekek és persze ti is feltöltődhettek a friss levegőn.
De nézzetek szét a városi programok között is, hiszen szinte minden hétvégén szerveznek olyan fesztivált, ahová várják a kisgyerekes családokat.
Készüljetek fel a rossz időjárásra. Ilyenkor érdemes moziba, színházba, koncertre menni. Kultúra, öröm és vidámság. Persze a hasatokról se feledkezzetek meg, szóval menjetek gyorsétterembe, vagy pizzériába.