Az édességek hozzátartoznak az életünkhöz. Szinte minden családban van valaki aki nagyon szereti az édességeket. Azonban a cukor tartalmú ételek fogyasztását alaposan át kell gondolni, hiszen a cukor számos komoly betegség kialakulásához vezethet. Azonban nem muszáj lemondani róla. Ebben a bejegyzésünkben ahhoz adunk néhány ötletet, hogy mikor és hogyan érdemes a cukor tartalmú élelmiszereket elfogyasztani.

Először is fontos, hogy a gyerekek is megértsék azt, hogy az édességek is az élelmiszerek közé tartoznak. Így érdemes elmagyaráznod nekik, hogy az egyes élelmiszereket mikor illik elfogyasztani. Vegyük például a csokoládé vagy a nápolyi szeleteket. Ezeket érdemes reggeli után vagy az uzsonna részeként elfogyasztani.

Az édességek másik nagy csoportjába tartoznak sütemények is. Rengeteg hideg és meleg süti van, amely folyamatosan csábítja a család minden tagját a boltban. Ott vannak a péksütemények. Kakaós csiga, túrós bukta, vaníliás vagy a mogyoró krémes rúd. No és persze a cukrász sütemények, somlói galuska, tiramisu, piskóta tekercs, gyümölcs torta, hogy csak a legismertebbeket említsem De most is az a kérdés, hogy mikor melyik sütit fogyasszuk el?

Kezdjük a péksüteményekkel!

A péksüteményeket érdemes reggelente, otthon elfogyasztani, hiszen ébredés után a szervezetünknek is szüksége van egy kis mennyiségű cukorra.

Na és a desszertek!

Ha desszertkülönlegességekre vágytok, akkor érdemes elmennetek vasárnap délután egy cukrászdába. A születésnapokon és az ünnepnapokon pedig gondoljatok a tortakülönlegességekre.

Fánk, palacsinta, túrógombóc, meggyes pite…

Igen a kedvenc házi készítésű finomságaink. Akkor járunk legjobban, ha főételként egy kiadós leves után esszük meg ezeket az ízletes finomságokat. Arra azonban figyeljünk, hogy hetente legfeljebb két alkalommal együnk házi készítésű édességeket.