Hamarosan elérkezik a tavaszi szünet. Minden gyerek várja ezt, hiszen egy héten keresztül nem kell iskolába menni. A szülőknek viszont programokat kell szerveznie, hiszen nem hagyhatják egyedül a gyerekeiket. Ha te is szeretnél néhány ötletet a különböző gyerekprogramok szervezéshez, akkor olvasd végig ezt a cikket, hasznos tanácsokhoz juthatsz.

Hogyan is kezdd el?

Első a szervezés. Ahhoz, hogy a család minden tagja együtt tudja eltölteni ezt az időszakot, nektek szülőknek szabad napokra is szükségetek lesz. Azonban ha néhány napot a munkahelyeteken kell eltöltenetek, akkor kérjetek segítséget a nagyszülőktől, vagy keressetek egy gyerekre vigyázó szolgálatot.

Lássuk a programokat!

Az időjárás ilyenkor még nagyon változékony ezért a szabadtéri programok mellett érdemes valamilyen zárt területű intézményben programot szerveznetek.

Hova menjetek, kellemes időben?

Ha igazán jó idő lesz, akkor kerekedjetek fel és menjetek el a természetbe. Egy napot eltölthettek piknikezéssel is, vagy meglátogathatjátok valamelyik közeli arborétumot is. A természet ilyenkor már gyönyörű, tulipánok, jázminok és zöld rét vár mindenkit.
Ha nem szeretnétek utazni, akkor sem muszáj minden napot otthon a házba eltöltenetek, érdemes lemennetek a közeli játszó térre. A hinták, a csúszdák, a speciális kialakítású várak biztosan a te gyerekeidnek is hiányoztak a hosszú, sötét téli hónapokban.

Mit csináljatok, ha esik az eső?

Igen az idő sajnos el is romolhat. Ha ez történne, akkor keressétek fel a művész mozikat, a bábszínházakat, de otthon a lakásotokban is tartalmasan a szünetet.
Elővehetitek a kedvenc társas játékaitokat, vagy festhettek, rajzolhattok, színezhettek is. Ha pedig szeretnétek, akkor főzhettek is. A lényeg, hogy minél több időt töltsetek el tartalmasan és aktívan együtt.