Ha neked is van családod, akkor pontosan tudod, hogy milyen fontos szerepe is van az étkezéseknek. Ilyenkor együtt meg tudjátok beszélni a mindennapos eseményeket és persze élvezhetitek a finomságokat is. Ha a te családod is szereti nagyon az édességeket, akkor olvassátok el ezt a bejegyzést, hiszen néhány csokoládés finomságról írunk.

Igen, ha desszert, akkor csokoládé!

A csokoládé, amit mindenki szeret és aminek ma már rengeteg finomabbnál- finomabb formája létezik. Étcsoki, tej csoki, fehér csoki, hogy csak a három legismertebb típust soroljam fel. Persze rengeteg változatos töltelék is fokozza az ízvilágot. Narancs, málna, mogyoró, kávé, joghurt, kapucsínó, szóval ha nincs időd sütni, akkor válassz a gyerekeidnek egy – egy tábla csokit. Természetesen mindenkinek a kedvencét!

Nagyon népszerűek a csokoládés italok is!

Ezeket a forró italokat is gyorsan elkészítheted. Vásárolhatsz kis adagokba kicsomagolt italporokat is, amelyeket kettő deciliter forró tejben vagy vízben oldva elkészítés után azonnal el is fogyaszthattok. Ha szeretnétek fokozni a forró csokoládé ízvilágát, akkor egy kis tejszínhabot is tegyetek a tetejére.

De a legfinomabb még mindig a csokis süti!

Ha van időd és szeretsz is desszerteket készíteni, akkor süthetsz valamilyen csokoládés finomságot is. A legegyszerűbb talán a bögrés csokis muffin. Nincs más dolgod, mint az összes hozzávalót, vagyis 2 bögre lisztet fél bögre cukrot, fél bögre kakaóport, fél bögre olajat, fél bögre sárgabaracklekvárt, fél bögre tejet, két tojást, 1 csomag sütőport, 1 csomag vaníliás cukrot alaposan összedolgozni és a muffin formába önteni. Majd forró sütőben tűpróbáig sütni. Kiadós, tápláló és rendkívül finom csokis süteményt kaphattok így. Biztos, hogy te is és a családod minden tagja szeretni fogja.