Az egészségünk a legféltettebb kincsünk. Ahhoz azonban, hogy ezt a kincset a családunk minden tagja mindig meg tudja őrizni, folyamatosan tenni kell. Bizony nagyon sok feladat hárul ránk nap, mint nap. Gondoskodnunk kell a testünkről, nem hanyagolhatjuk el magunkat. Így van ez a fogápolással is. A gyermekeinket azonban nem is olyan könnyű rávenni arra, hogy rendszeresen ápolják a fogaikat. Ha neked is ilyen problémáid vannak, akkor érdemes végig olvasnod ezt a bejegyzést, mert adunk néhány hasznos tanácsot.

Nem szeretek fogat mosni anya!

Mit tehetsz akkor, ha te is hallottad már ezt a mondatot? Először is alaposan beszélgess el a gyermekeddel , arról hogy miért is olyan fontos a rendszeres fogmosás. Fontos, hogy ő is megértse azt, hogy milyen veszélyekkel járhat, ha elhanyagolja a szájápolást. Kellemetlen szájszag és súlyos betegségek is kialakulhatnak, ami bizony komoly következményekkel is járhat.
Ezen kívül kérdezd meg tőle, hogy miért nem szeretné megmosni a fogait. Lehet, hogy a fogkrém íze furcsa a számára, de az is előfordulhat, hogy a fogkefe sörtéi váltanak ki kellemetlen érzést belőle.
Ha ilyen könnyen beazonosítható problémák vannak, akkor egyszerűen cseréljétek ki a fogkrémet és a fogkefét is.
De bizony előfordulhat, hogy vérzik az ínye is és attól ijedt meg. Ebben az esetben pedig szükség lehet megfelelő vitaminok pótlására is. Tipp: Vitaminban gazdag frankfurti leves

Lecseréltük a fogkefét, a fogkrémet, és rendben van a vitamin fogyasztás is, de még mindig nem szeretne fogat mosni a gyerek. Mit tegyünk?

Mindenképpen forduljatok orvoshoz. Lehet, hogy beteg lett az egyik foga, de az is előfordulhat, hogy egyéb szerve betegedet meg, ami miatt szüksége lehet, egyéb gyermek szakorvosi vizsgálatokra például orr, fül, gégészeti beavatkozásokra is.