Már jó néhány hete tart a tél és ilyenkor fokozott figyelmet kell fordítanunk a testi épségünk megőrzésére is. Így van ez a gyerekekkel is, hiszen őket is ugyanazok a veszélyek fenyegetik. A hideg levegő és a vírusok nagyon sokat árthatnak sajnos a legkisebbeknek is. Azonban számos dolgot tehetünk a gyermekeink egészségi állapotának megőrzése érdekében, de akár egy-egy már kialakult betegség kellemetlen tüneteinek az enyhítéséért is.

Kezdjük a megelőzéssel…

Ahhoz, hogy a kicsikéink mindig egészségesek maradjanak szükség van arra is, hogy megfelelően táplálkozzanak. Ezért ilyenkor télen fontos, hogy biztosítsuk számukra is az ideális mennyiségű vitamint. Rendkívül hangsúlyos szerepe van a C és D-vitaminnak is. A C-vitamint ilyenkor többféle forrásból is pótolhatjátok. A citrusfélék, gazdagok ebben a vitaminban. Citrom, narancs, és a grapefruit is kiváló választás lehet. De a savanyú káposzta is nagyon jó.
A D vitamint pedig tej és tejtermékek, a tojás, valamint a halféleségek tartalmazzák. Tehát könnyű dolgod van, hiszen a kedvenc finomságaival együtt juttathatod hozzá a szervezetét a vitaminokhoz.

A vitaminok mellett nagyon fontos szerepe van az öltözködésnek is. Fontos, hogy rétegesen öltözzön fel a gyereked, így biztosan elkerüli a megfázás és influenza kellemetlen tüneteit is.

Persze ilyenkor télen sem feledkezhettek meg a mozgásról sem. Igaz, hogy nagyon hamar sötétedik és a csúszós, jeges játékok bizony veszélyesek lehetnek a játszótéren, de akkor sem szabad elhanyagolni a mozgást. Ezért keressetek fel egy játszóházat is. Vagy járjatok el valahova úszni. De ha van kedvetek, akkor sétálgathattok is a parkban, vagy szervezhettek, akár egy hosszú hétvégét a környező országok hegységeiben. Számos szomszédos ország, például Ausztria, Szlovénia, Szlovákia is szebbnél szebb hegyekkel vár titeket.