A téli szünetet minden gyermek nagyon várja. Ilyenkor hosszú ideg elkerülhetik a sulit és szórakozhatnak a kedvükre. Azonban fontos az is hogy mindig biztonságban legyenek és tartalmasan töltsék el ezt az időszakot is. Szóval alaposan meg kell tervezned ezt az időszakot is. Ebben a bejegyzésünkben ötleteket adunk a programok szervezéséhez.

Mit csináljon a gyereked a téli szünetben?

Rengeteg lehetőség van, ezért bizony számos dolgot kell végig gondolnotok, mielőtt választotok. A legfontosabb az, hogy a gyereked életéhez, vágyaihoz passzoljon. Szóval először is beszéld meg a kicsikéddel, hogy ő mit is szeretne csinálni. Persze a legfontosabb a pihenés, fontos az, hogy reggelente ne az óracsörgésre ébredjen a gyerek, és gondolj arra is hogy mivel is tudtok közösen egy kis időt eltölteni. Ezeken a hideg téli napokon bizony jól esik otthon maradni és órákon keresztül játszani. Előkerülhet a puzzle, vagy rajzolgathattok, kártyázhattok is. De filmeket és koncerteket is nézegethettek.

Mi a szabad levegőre vágyunk!

Arra is van lehetőség, hogy a szabad levegőn jól érezzétek magatokat. Ha nem szeretnétek messzire utazni, akkor menjetek el a legközelebbi parkba. Sétálgathattok, szaladgálhattok kedvetekre. Ha pedig szívesen utaztok, akkor pedig elmehettek a közeli hegyekbe túrázni, lehet hogy havazni is fog. Szóval szánkózhattok, hóembert is építhettek, ha pedig nagyon erősen havazik, akkor bemehettek egy barlangba is. Az ételekről és az italról sem kell gondoskodnotok, hiszen számos büfé várja vendégeket forralt borral és forró levessel is.
A ruházatokra azonban figyeljetek, öltözzetek rétegesen, hiszen ilyenkor sajnos könnyen megfázhattok és nem szabad, hogy a kellemetlen betegség elrontsa az év végi pihenéseteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük