Ha vannak gyermekeitek, akkor biztosan nálatok is komoly szervezés előzi meg a Karácsonyt. Bevásárlás, ajándékozás, takarítás, díszítés, sütés-főzés, rokonlátogatás…hogy csak néhány dolgot említsek. Persze a legjobban akkor jártok, ha megosztotok egymás között néhány feladatot.

Igen a feladatmegosztás!

Kezdjük a legfontosabbal! A fenyőfával! A gyönyörű szép zöld fenyővel! Ha szeretnétek ti is egy hatalmas élő fát vásárolni, akkor a legjobb, ha ezt te vagy a párod önállóan teszitek meg, hiszen a fa nehéz és a tűlevelek miatt sem olyan egyszerű a boltból haza hozni. Szóval a fenyőfavásárból hagyd ki a gyereket!

A Karácsony másik fontos szereplője az ajándék. Az ajándék vásárlást és készítést csinálhatjátok együtt is. A kicsikéd biztosan örülni fog, ha együtt csináltok az apukájának és nagyszülőknek valamilyen ajándékot, és biztosan szívesen segít a csomagolásban is. Persze a nagy munka ideje alatt te is kifaggathatod, hogy milyen ajándékra vágyik a kicsikéd.

Ne felejtsétek el a lakás díszítést sem. A karácsonyi hangulat megteremtéséhez rengeteg dekorációs elemet találhattok. Ott vannak például gyönyörű színű karácsonyi füzérek.

Néhány hangulatos matrica, asztalterítő és persze a rengeteg fenyődísz, no és a finomságok. Ezek a legfontosabb alkotó elemei az ünnepi hangulatnak. Ma már bármi elérhető a számotokra, és csak a fantáziátok szab határt a díszítéskor.

Frissítés :

Bevásárlólista takarításhoz

  • a kilötykölődő folyadékok, a földre leesett ételdarabok komoly veszélyt jelentenek a szőnyeg szépségére, mindig jó, ha rendelkezünk hatékony szőnyegtisztító szerekkel
  • az ablakok sok településen bizony a légszennyezés következtében rendkívül sok piszkot gyűjtenek magukra, hatékony ablakmosó szerekre is szükség lesz
  • a sütés-főzés nem csak az emberi munkát igényel de, a konyhapult, sütő használata közben az edények, eszközök, berendezések is piszkolódnak; zsíroldószerekre, mosogatószerre is szükség lesz (a környezetbarát, természetes termékeket részesítsük előnyben!)
  • takarítás közben a kezünk is alaposan bepiszkolódhat, jó ötlet tartani otthon néhányat a jó tisztító képességű tork termékekből
  • kéztörlők, konyhai papírtörlő, érzékeny bőrűeknek gumikesztyű (latexérzékenységre is figyeljünk oda)

Szóval hogyan is kezdjétek el a nagy feladatot

Üljetek le és beszéljétek meg azt, hogy ki mit szeretne. Vegyétek elő a tavalyi díszeket és nézzétek meg, hogy mi az ami tetszik belőle. Vegyétek elő a legszebbeket és tartsátok kéznél. Nézzetek szét a könyvesboltokban biztosan találtok valamilyen télapós, száncsengős rénszarvasos matricákat. Vagy gyönyörű szép aranyló csillogó lampionokat is. Nehéz lesz eldönteni, hogy mit is hagyjatok ott a boltban.

Hogyan süssünk főzzünk együtt?

No ez azért bonyolultabb feladat, hiszen a konyhában rengeteg dolog van és bizony receptek előírásait is be kell tartanotok, szóval tervezzetek és ha tehetitek, akkor kérjetek segítséget szakácstól, így biztos, hogy nem ronthatjátok el a kedvenc ételeiteket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük