Bizonyára ti is nagyon várjátok a Karácsonyt, a szeretet ünnepét. Ilyenkor ugyanis az egész család együtt ünnepel. Három teljes napon keresztül együtt lehettek és mindenkivel találkozhattok. Rengeteg meglepetést kaptok és adtok egymásnak is. Fontos, hogy a gyerekeid is részt vegyenek az előkészületekben és tapasztalatot szerezzenek az adakozásban is. Hazánkban ugyanis sajnos nagyon sok támogatásra szoruló, nehéz anyagi körülmények között élő gyermek is él. De ti is segíthettek, adakozhattok!

Hogyan tudod bevonni a gyerekedet az adakozásba?

Ádvent időszakában számos szervezet gyűjt különböző típusú adományokat. Egyik ilyen a Mikulásgyár.

Miért válasszátok ti is a Mikulásgyárat?

A Mikulásgyár a az ország számos területén fogadja az adományokat. Budapesten két kiemelt helyszínen, az Ötvenhatosok terén és a Lurdy házban adhatóak le a csomagok. Számos postahivatal és a Toyota márkakereskedések is fogadják országszerte az ajándékcsomagokat. A Mikulásgyár másik nagy előnye a rendívül hosszú nyitvatartási idő. Három héten keresztül. December 1-22 között mindennap kora reggeltől késő estig várja az adományozókat. Így akár hétköznapokon a tanítás kezdete előtt is leadhatjátok az adományaitokat ezen a helyszínen. A Mikulás gyár másik hatalmas előnye az, hogy nem kizárólag pénz adományokat várnak.

Mi mindent hozhattok el a Mikulásgyárba?

A Mikulásgyár gyűjtőpontjain elsősorban tartós használati cikkeket várnak. Hozhattok ide mosó és tisztító szereket, bőrápoláshoz szükséges termékeket, tartós élelmiszert, lisztet, cukrot, tésztaféléket, konzerveket, tartós tejet is. Persze a játékokat és a ruhákat is szívesen fogadják.

Hogyan készüljetek a gyerekkel az adományozásra?

Először is mondd el a kicsikédnek, hogy pontosan mi is az a Mikulásgyár. Fontos, hogy ő is megértse, azt, hogy kiknek és miért adakoztok. Ha már ezt tudja, akkor közösen nézzétek át a holmijait és döntsétek el együtt azt, hogy melyik játékát és használt ruháját adjátok oda szívesen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük