Elérkezett a tél ami rengeteg örömöt ad minden gyereknek. Már állnak a műjégpályák, a hegyekben esik a hó és lehet szánkózni, síelni is. De ilyenkor télen leselkedik a gyerekekre számos megbetegedés is. Elég ha egy pillanatra nem figyelünk és már is megfázhat a kicsikénk. Ezért is fontos az, hogy mindig megfelelő ruhában járassuk a gyerekeinket.

Milyen holmit vásároljunk a gyerekeinknek?

Ilyenkor télen nagyon fontos, hogy több vastag ruhája és számos kiegészítője is legyen a kicsikédnek. Szóval hótaposó, bakancs, pufi kabát kapucnival, bélelt farmer, melegítő, kötött pulóver, ing vékony zokni, vastag zokni, harisnya. Kihagytam valamit? Ja igen kesztyű, sapka, sál. Hiányzik még valami? Biztosan soha nem lehet elég holmija egy gyereknek és mindig meglát valami újat, ami tetszik.

Igen ezek a holmik már megvannak és folyamatosan bővül a ruhatár is, de gond van a gyerekkel…

Á igen a gyerek őt meg kell győznöd arról, hogy vegye figyelembe az időjárás sajátosságait is. Magyarázd el neki, hogy bizony fagyos, havas időben miért muszáj felvennie a bélelt kabátját és a sapkát. És akármennyire nincs is kedve a suliban átöltözni, akkor is muszáj, hiszen nagyon nagy a különbség a hideg utcai levegő és a tantermi meleg időjárás között.

Szabadidős programokra hogyan öltözzön fel?

A legfontosabb a biztonság. Szóval a legjobb, ha vízálló bordázott talpú bakancsot adsz rá, amely stabilan tartja a bokáját. A ruhák közül a legpraktikusabb megoldást jelenti, ha van a gyerekednek egy sí overálja. Egy jó vastag kantáros nadrág, és egy hosszú, a derekát is eltakaró kabátot is. Persze a kötött sapka sem hiányozhat és szerezzetek be az overálhoz hasonló anyagból készült kesztyűt is.
Ha pedig ilyenkor télen a gyönyörű havas táj miatt vakítanak a színek, ezért bizony jó ha beszereztek egy igazi napszemüveget is.