Ha neked is van gyereked, akkor biztos hogy már ő is alig várja a december 6.át, hiszen a Télapó ilyenkor neki is hoz valamilyen ajándékot. Az ajándék beszerzése biztosan a te dolgod, azonban a Télapó bácsi megérkezése előtt számos dolgot csinálhat a gyereked is. Persze néhány dologban szüksége lesz a segítségedre is.

Hogyan várjátok a télapót?

Először is feldíszíthetitek a gyereked szobáinak az ablakát is. Szóval nézzetek szét a boltokban. Mostanában már rengeteg ablakra ragaszatható matricát vásárolhattok. Van közöttük télapót  rénszarvast, csengettyűs szánkót ábrázoló. De, ha arany vagy ezüst csillagra vágyik, akkor ilyen matricát is haza vihettek. Ezután már csak azt kell eltervezni, hogy az ablak melyik részébe ragasszátok.

Persze előfordulhat az is, hogy a gyereked szeretne neked valamilyen ajándékot adni. Lehet, hogy az iskolában készítenek valamit, de az is lehet, hogy megkér titeket a szülőket, hogy segítsetek neki a meglepetés elkészítésében. Szóval te is és a párod is figyeljen, érdeklődjön és ajánlja fel a segítségét.

A nagy nap előtt…

A Télapó bizony az ajándékot, a kéményen keresztül juttatja el a gyerekek alaposan megtisztított csizmájába. Szóval december 5-én este lesz egy kis plusz feladatotok is, a családtagok cipőinek a kipucolása és az ablakba helyezése. Ezt a feladatot is együtt végezzétek el, hiszen a komoly problémákat okozhat az, ha a tisztító szerekkel összekenitek a szőnyeget vagy a bútorokat is.

Arra azonban készülj fel, hogy a kicsikéd nagyon kíváncsi lesz és kérdezősködni fog arról, hogy vajon mit hoz neki a Télapó és bizony emiatt az izgatottság miatt sokkal nehezebben fog elaludni és éberebben fog aludni.
Persze figyelj magadra is, nehogy véletlenül eláruld neki a meglepetés ajándékot és lebuktasd a télapót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük