Ha neked is van családod és rendszeresen készítesz ebédet, akkor te is biztosan tudod, hogy melyek a legfontosabb szempontok az ételek elkészítésekor. Figyelsz az alapanyagok minőségére, az elkészítés idejére, a tápértékre, és persze nem feledkezel meg az ételek ásványi anyag és vitamin tartalmáról sem. Sőt ha naponta főzöl, akkor az ételek árát is figyelembe veszed. Ha ilyen szempontok szerint készítesz ételeket, akkor olvasd végig ezt a cikket és próbáld ki ezt a receptet is, hiszen egy olcsó, finom, tápláló és egészséges ételről a káposztafőzelékről lesz szó.

A káposzta főzelék…

Ha körülnézel a piacon, akkor többféle káposztát is láthatsz. A jellegzetes sötétzöld színű kelkáposzta, a halványabb színű édes káposzta mellett ott van a lila, vagy ahogyan sokan hívják a vörös káposzta is. Mindegyik fajtából fantasztikus ételeket készíthetsz, de a tejfölös káposzta főzelékhez az édes káposztára lesz szükséged.

A hozzávalók…

5dl tejföl,
5 evőkanél liszt,
30dkg édes káposzta,
2-3 tyúkhúsleves kocka,
Só-bors.

Ha mindez megvan, akkor foglalkozhatsz az elkészítéssel is. Szerencsére a tejfölös káposztafőzelék nagyon egyszerű receptek közé tartozik. Alig néhány dologgal kell foglalkoznod. Az alaposan megtisztított káposztát aprítsd fel vékony darabokra, majd kevés vízben párold puhára. A vízbe fűszerezd sóval és borssal valamint tedd bele a leveskockákat is.  Amíg fő a káposzta, addig foglalkozz a habarással is. A tejfölt a lisztet és néhány kanál vizet keverj simára. Fontos, hogy egyetlen egy csomót se tartalmazzon. Ha elkészült a massza, akkor öntsd a káposztás vízbe várj míg egy felforr ezután pedig máris fogyaszthatod.

No és a feltét…

Ahhoz, hogy ez a finom tejfölös káposztafőzelék igazán tápláló lehessen fogyasszatok mellé valamilyen feltétet is. Kiváló választás lehet a lecsó kolbász. Ezt csupán be kell vagdalnod és egy kevés olajon alaposan átsütnöd. Nagyon jól kiegészíti a főzeléket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük