Megérkezett az ősz, elkezdődött a tanév, és bizony egyik napról a másikra hirtelen lehűlt a levegő, nagyon sok csapadék is hullt, a fűtési időszak pedig még nem kezdődött el, szóval könnyen lehet, hogy a te gyereked is megfázott, vagy valamilyen súlyosabb légúti megbetegedések is jelentkeztek nála. Ha így van, akkor mindenképpen olvasd el ezt a bejegyzést, hiszen praktikus tanácsokat adunk a megfázás kellemetlen tüneteinek enyhítéséhez.

Mit tegyél, ha már tényleg beteg a gyerek?

Először is mindenképpen vidd el az orvoshoz, váltsd ki a gyógyszert és tartsd be az utasításait, ezen kívül pedig ajánlunk néhány ötletet az életmód változtatáshoz is.

Megfázás esetén extra adag vitaminra van szükség. Kiváló hatásokat érhetsz el a c vitaminnal, de a multivitaminokra is szükség lehet. Tablettákat minden gyógyszertárban beszerezhetsz. Ezen kívül a gyümölcsök és a zöldségek is kiváló vitaminforrások, szóval legyen mindig otthon friss gyümölcs és zöldség. Ha nincs kedve vagy ereje rágcsálni a kicsikédnek, akkor készíthetsz neki turmixot, vagy egy finom krémlevest is. Ezen kívül pedig mindig számíthatsz a hársfa teára is. Ha nem tetszik a gyerekednek az íz, akkor citrommal és mézzel megváltoztathatod azt, így biztosan örülni fog és a jótékony élettani hatásokra is számíthatsz.

Persze gondoskodnod kell e megfelelő ruházatról is. Ilyenkor fontos, hogy mindig figyeld az időjárást, hiszen egyik napról a másikra megváltozhat. Ha nagyon ködös, esős az idő, akkor mindenképpen rétegesen öltöztesd fel a gyereked. Szüksége lesz hosszú ujjú pólóra, és pulóverre is. A legjobb, ha vastag melegítő felsőt, vagy kötött pulóvert vesz fel a gyereked. És a bársony, vagy egy vastagabb farmer nadrág is mindig jól jöhet. Persze a vízálló dzseki és a cipő is nagyon fontos. És ilyenkor nem feledkezhetsz meg az extra adag papír zsebkendőről sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük