A középkorral a történelemórákon kívül már számos filmalkotásban is találkozhatunk, igaz, csak képeken és szövegeken, dialógusokon keresztül. Egészen más valóban középkori életvitelt folytatni, mint csak külső szemlélőként az okos eszközök világában a kanapén heverészve, a tableten, youtube-os videókon keresztül becsatlakozni.

A középkorral a történelemórákon kívül már számos filmalkotásban is találkozhatunk.

Más, de nem feltétlenül jobb. Rengeteg betegség ellen védtelenek voltak az akkori emberek, számos veszélynek voltak kitéve, amire ma már szinte mindenkinek van megoldása.

Van egy dolog még, ami szintén kikopott a társadalmakból: a közelharc. Régen a kard testesítette meg azt a fajta hatalmat, amit ma mondjuk egy M16A4 egy amerikai katona kezében.

A szemtől szemben folytatott küzdelem teljesen más technikákat és mentalitást igényelt, mint a lőfegyveres hadviselés. Sokaknak úgy tűnik, hogy ez a fajta életérzés hiányzik a mindennapjaiból, ezért sokórányi edzést és anyagiakat nem sajnálva újra felelevenítették a régi korok harcművészeteit.

Harctudásukat szerencsére azok is megismerhetik, akik nem a fegyvereiktől néhány méterre, egy aréna közepén állnak, hanem a palotajátékokon és egyéb lovagi tornákon a nézőtéren foglalnak helyet.

Érdemes ellátogatni ezekre a rendezvényekre, nem csupán szórakoztatóak, de tanulságosak is. A lovagi hagyományokat felelevenítő emberektől nem csupán a küzdelem, de az erkölcsösség a kitartás, egyszóval a lovagiasság erényei is elleshetőek.

A lovagok mellett a fegyverkovácsoknak is nagy szerep jut, hiszen nem minden utcasarkon lehet igényesen, minőségi alapanyagokból összerakott kardokat és pajzsokat beszerezni. Kovács is inkább mint vezetéknév fordul elő, nem mint szakma. Ha látunk egy szép kardot, és mi is szeretnénk egy olyat, természetesen él nélkül, akkor megfelelő kondíciók mellett beszerezhetjük az interneten is.

Figyelem, a kard nem játék! Különböző szépség helyreállítási beavatkozásokat igénylő manővereket kerülni kell velük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük