Egy család számos okból elköltözhet. Például kinőtték az ingatlant, a szülők új munkahelyet váltanak vagy a gyerekek iskolát váltanak. A költözés általában a kisebb gyerkőcöket viseli meg jobban, a felnőttek már többnyire hozzá vannak szokva a változáshoz. Cikkünk azonban a család költözésének nem a lelki aspektusával foglalkozik, hanem inkább praktikus ötletekkel, tanácsokkal próbáljuk gördülékenyebbé tenni ezt a korántsem egyszerű folyamatot.

Egy család számos okból elköltözhet. Például kinőtték az ingatlant, a szülők új munkahelyet váltanak vagy a gyerekek iskolát váltanak.

Csomagolás

A törékeny, vagy sérülékeny tárgyak becsomagolása unalmas, de sarkalatos pontja a költözésnek. A porcelánok, konyhai eszközök, műszaki cikkek, tükrök és festmények, könyvek becsomagolása erősen javallott. A bútoroknak leginkább az élére kell odafigyelni. Csomagoláshoz használhatunk újságpapírt, vagy újrahasznosított papírt, a törékenyebb tárgyakhoz légpárnás fóliát és egyéb védő fóliákat.

Dobozok

A tárgyakat becsomagolása után dobozokba kell raknunk. A papírdobozok is jól bírják a strapát, de a nehezebb eszközök szállításához használhatunk műanyag dobozokat is. A legtöbb bútoráruházban kapható papír és műanyag doboz is (akár kifejezetten erre a célra), de a legtöbb költöztető cég is árul költöztető dobozokat, némelyektől még bérelhetünk is. A dobozbérlés elsőre furcsán hangzik, de praktikus, hiszen nem kell a dobozok tárolásával vesződni később, és még a környezetet sem szennyezzük feleslegesen.

Költöztető céggel vagy anélkül?

Sokan gondolják úgy, hogy költöztető céget alkalmazni kidobott pénz, hiszen a barátok vagy a család segítségével megoldható a probléma. Azonban, ha sok a szállítandó bútor, tárgy, illetve ha van extrém nehéz (nagy zongora például) tárgyunk, melyet szétszerelni macerás lenne, érdemes profikra bízni a költöztetés megpróbáltatásait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük